Vyhledávání

Kontakt

BAR NAPALMĚ
Na Žertvách 32, Praha 8

605283520 - volat po 13:00

Pokud budete mít zdržení, dejte včas vědět, rezervaci držíme 15 min., děkujeme.

barnapalme@email.cz

           Otevírací doba:

            PO    15:00 - 23:00
            ÚT    15:00 - 23:00
            ST    15:00 - 23:00
            ČT    15:00 - 23:00
            PÁ    15:00 - 23:00
            SO    17:00 - 23:00
            NE    17:00 - 23:00

 

 
 

Další várka soudků II....

30.03.2012 11:24

Nová pivečka v našem pivním baru:

Žamberecký kanec 12° - světlý ležák

Ferdinand sedm kulí - polotmavé
 
Kocour 12° - světlý ležák
 
Eggenberg Nakouřený švihák - nakuřovaný tmavý ležák českého typu, spodně kvašený
 
Co je to nakuřované pivo? Po pivních stylech, které jsme u nás v baru již čepovali (pšeničné pivo, Pale ale,...) Vám chceme představit u nás méně známý styl piva - Rauchbier.
 
Rauchbier (někdy také nakuřované nebo kouřové pivo) je druhem piva, které se vyrábí ze sladu, který se suší nad kouřem ze dřeva (především bukového) či rašeliny. Může se jednat o pivo jak spodně (většina produkce), tak i svrchně kvašené. Vaří se především v okolí německého města Bamberk.
 
Vůně bývá kouřová, uzená, dřevěná a sladová různých intenzit. Barva by měla být velmi čirá a čistá s hutnou a krémovou pěnou s odstíny polotmavé, měděné až jantarové barvy.
Chuť většinou následuje charakteristiku vůně. Střední a vyvážená hořkost se středním až vyšším suchým dozníváním – nakuřovaná a uzená chuť podporuje suchý konec.
Středně plné tělo piva se středním až vyšším řízem.
 
Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6 %. IBU 20-30.
 
Nejznámějším producentem nakuřovaných piv je zřejmě pivovar Schlenkerla, který vaří hned několik druhů nakuřovaných piv.